Tor Browser

Tor Browser

Ο Tor Browser είναι ένας δωρεάν και ανοιχτού κώδικα web browser που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο ανώνυμα και με ασφάλεια. Βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox και αναπτύχθηκε από το Tor Project, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είναι αφιερωμένος στην προστασία του απορρήτου και της ελευθερίας στο διαδίκτυο.

Ο συγκεκριμένος browser λειτουργεί δρομολογώντας την κυκλοφορία στο διαδίκτυο μέσω μιας σειράς διακομιστών ή "κόμβων" (nodes), οι οποίοι λειτουργούν από εθελοντές σε όλο τον κόσμο. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην απόκρυψη της διεύθυνσης IP ενός χρήστη με συνέπεια να είναι ιδιαίτερη δύσκολη η παρακολούθηση της διαδικτυακής του δραστηριότητας.

Επιπλέον, ο Tor Browser περιλαμβάνει ενσωματωμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό, παρακολούθηση cookies και άλλες διαδικτυακές απειλές. Περιλαμβάνει επίσης πολλές επεκτάσεις εστιασμένες στην ασφάλεια, όπως για παράδειγμα το HTTPS Everywhere και το NoScript, που βοηθούν στην αποτροπή επιθέσεων και βελτιώνουν την ασφάλεια απορρήτου απόρρητο των χρηστών.

Είναι διαθέσιμος για Windows, Macintosh (macOS), Linux και Android και χρησιμοποιείται συχνά από δημοσιογράφους και ακτιβιστές που επιθυμούν να προστατεύσουν την ηλεκτρονική τους ταυτότητα και τις δραστηριότητές τους από παρακολούθηση ή λογοκρισία.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η χρήση του δικτύου Tor μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες ταχύτητες περιήγησης.

Μετάβαση στην ιστοσελίδα
Tor Browser
Κατηγορίες: Διαδίκτυο
Λειτουργικό σύστημα - πλατφόρμα: Android, Linux, Macintosh, Windows
Tags: Web browsers, Ανοικτού κώδικα

Δείτε επίσης...

Mozilla Firefox

Ο Mozilla Firefox είναι ένας ελεύθερος και ανοικτού κώδικα φυλλομετρητής διαδικτύου. Η διαχείριση της ανάπτυξής του γίνεται από την Mozilla Corporation και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς web browsers.

Google Chrome

Το Google Chrome είναι το πιο δημοφιλές δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης ιστού (φυλλομετρητής - web browser) που αναπτύχθηκε από την Google. Χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα και τη λιτή του σχεδίαση.

Opera

Ο Opera είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού (web browser - φυλλομετρητής) που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1995 και έχει υποστεί πολλές σημαντικές ενημερώσεις τα τελευταία χρόνια. Είναι γνωστός για την ταχύτητα και την ασφάλεια του.

Brave browser

Ο Brave είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που δίνει έμφαση στην ταχύτητα, την ασφάλεια και το απόρρητο. Αναπτύχθηκε από την εταιρεία Brave Software η οποία ιδρύθηκε από τον Brendan Eich, έναν από τους συνιδρυτές της Mozilla και δημιουργό της γλώσσας προγραμματισμού JavaScript.

SlimBrowser

Ο SlimBrowser είναι ένα πολύ ελαφρύ, γρήγορο και ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο για Windows.

TeamViewer

Το TeamViewer συνδέεται με οποιονδήποτε υπολογιστή ή διακομιστή σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μπορείτε να ελέγξετε τον απομακρυσμένο υπολογιστή του συνεργάτη σας σαν να καθόσασταν ακριβώς μπροστά του.

UltraVNC

Με το δωρεάν και ανοικτού κώδικα λογισμικό UltraVNC μπορείτε να διαχειριστείτε έναν υπολογιστή από απόσταση μέσω διαδικτύου.

WhatsApp

Το WhatsApp είναι μία πολύ δημοφιλής εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάζουν κείμενο, ηχητικά μηνύματα και βίντεο. Μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστές αλλά και κινητές συσκευές και υποστηρίζει όλα τα βασικά λειτουργικά συστήματα.