Δωρεάν προγράμματα και online εφαρμογές

Κατάλογος με όλα τα δωρεάν και ανοικτού κώδικα προγράμματα καθώς επίσης και online εφαρμογές που έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα μας.

Ardour

Το Ardour είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα επαγγελματικό λογισμικό που σχεδιάστηκε για εγγραφή, επεξεργασία και παραγωγή μουσικής και ήχου.

WinMerge

Το WinMerge είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα σύγκρισης και συγχώνευσης αρχείων, φακέλων και εικόνων στα Windows (Differencing and merging tool for Windows).

Krita

Το Krita είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα επαγγελματικό πρόγραμμα ζωγραφικής και δημιουργίας 2D γραφικών (γραφικά 2 διαστάσεων). Προορίζεται κυρίως για καλλιτέχνες που θέλουν να δημιουργήσουν ψηφιακή τέχνη όπως για παράδειγμα comics.

ScreenToGif

Το ScreenToGif είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα για Windows, το οποίο επιτρέπει την καταγραφή της οθόνης (ή μέρος αυτής) ή της webcamera σας, την επεξεργασία της καταγραφής και την εξαγωγή του αποτελέσματος σε εικόνα GIF ή βίντεο.

Lively Wallpaper

Υπάρχουν πολλά προγράμματα για διαχείρηση wallpaper στα Windows, ένα όμως που ξεχωρίζει είναι το Lively Wallpaper. Εκτός του ότι είναι εξαιρετικό ως εφαρμογή, είναι εντελώς δωρεάν και είναι και ανοικτού κώδικα.

Okular

Το Okular είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα για την ανάγνωση και επεξεργασία αρχείων PDF. Μπορεί να εγκατασταθεί σε συστήματα με Linux και Windows.

tinywow.com

Στην ιστοσελίδα tinywow.com (Tiny Wow) θα βρείτε πάρα πολλά δωρεάν και πολύ χρήσιμα online εργαλεία για διαχείριση των PDF αρχείων σας, για την επεξεργασία των φωτογραφιών και των βίντεο σας και πολλά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

K-9 Mail

Το K-9 Mail είναι μία δωρεάν και ανοικτού κώδικα εφαρμογή διαχείρισης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για λειτουργικά συστήματα με Android, μπορεί να εγκατασταθεί δηλαδή σε κινητές συσκευές με το συγκεκριμένο λειτουργικό.

Signal

Το Signal είναι μία εναλλακτική δωρεάν και ανοικτού κώδικα (open source) εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων (Instant Messaging App) που δίνει έμφαση στο απόρρητο των μηνυμάτων που ανταλλάζουν μεταξύ τους οι χρήστες.

Celestia

Με το δωρεάν και ανοικτού κώδικα ψηφιακό πλανητάριο Celestia μπορείτε να κάνετε παρατήρηση του διαστήματος σε πραγματικό χρόνο σε τρεις διαστάσεις.

DbGate

Το DbGate είναι ένας δωρεάν και ανοικτού κώδικα διαχειριστής βάσεων δεδομέων. Είναι cross platform, μπορεί δηλαδή να εγκατασταθεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα: Windows, Linux, MacOS.

Kdenlive

Το Kdenlive είναι ένα δημοφιλές δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα για video editing. Το όνομά του σημαίνει KDE Non-Linear Video Editor και μπορεί να εγκατασταθεί σε συστήματα Linux και Windows.

Stellarium

Το Stellarium είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα ψηφιακό πλανητάριο, ένα λογισμικό αστρονομίας που σας επιτρέπει να "βλέπετε" τον ουρανό και τα ουράνια σώματα σε τρεις διαστάσεις, έτσι όπως θα τον παρατηρούσατε με γυμνό μάτι, κιάλια ή και τηλεσκόπιο.

PicView

Το PicView είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα για προβολή φωτογραφιών (image viewer) που μπορεί να εγκατασταθεί σε συστήματα με λειτουργικό Windows.

HWMonitor

Το HWMonitor είναι ένα χρήσιμο πρόγραμμα για τον έλεγχο της υγείας του υπολογιστή σας το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε λειτουργικά συστήματα Windows.

DBeaver

Το DBeaver είναι ένα από τα πιο γνωστά δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα για διαχείριση βάσεων δεδομένων το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα για υπολογιστές (Windows, Mac, Linux).

WhatsApp

Το WhatsApp είναι μία πολύ δημοφιλής εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάζουν κείμενο, ηχητικά μηνύματα και βίντεο. Μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστές αλλά και κινητές συσκευές και υποστηρίζει όλα τα βασικά λειτουργικά συστήματα.

Viber

Το Viber είναι μία από τις πιο δημοφιλείς δωρεάν εφαρμογές για ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων (Instant Messaging) μεταξύ των χρηστών. Υποστηρίζει επίσης την αποστολή φωτογραφιών, βίντεο καθώς επίσης και τις φωνητικές κλήσεις αλλά και βιντεοκλήσεις.

BitComet

Το BitComet είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα δωρεάν προγράμματα χρήσης του πρωτοκόλλου BitTorrent για κατέβασμα αρχείων.

FreeCAD

Το FreeCAD είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγμαμμα για τρισδιάστατη σχεδίαση αντικειμένων (λογισμικό παραμετρικής σχεδίασης - 3D parametric modeler) οποιουδήποτε μεγέθους.

CapCut

Το CapCut είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο (video editor) το οποίο μπορείτε να το εγκαταστήσετε στον υπολογογιστή σας (Windows ή Mac) ή στο κινητό σας τηλέφωνο (Android ή iOS). Μπορεί να λειτουργήσει επίσης και ως online εφαρμογή.

Canva

Το canva.com (Canva) είναι μία πολύ δημοφιλής online πλατφόρμα με την οποία οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν οποιοδήποτε γραφικό στοιχείο (λογότυπο, αφίσα, banner, εικονίδιο κ.τ.λ.).

TinyPNG

Η online εφαρμογή TinyPNG χρησιμοποιεί έξυπνες τεχνικές συμπίεσης εικόνας ώστε να μειώσει το μέγεθος των WEBP, JPEG και PNG αρχείων σας διατηρώντας την ποιότητα των φωτογραφιών σχεδόν την ίδια με την αρχική.

OBS Studio

Το OBS Studio (Open Broadcaster Software) είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό δωρεάν λογισμικό με δυνατότητες live streaming (ζωντανή μετάδοση) και καταγραφής της οθόνης του υπολογιστή (screencasting ή screen recording).

VirtualBox

Το VirtualBox ανήκει στα λεγόμενα virtualization λογισμικά, δίνει δηλαδή τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε πολλά λειτουργικά συστήματα ταυτόχρονα στον υπολογιστή σας.

Avira Free Antivirus

Το Avira Free Antivirus είναι η δωρεάν έκδοση των προγραμμάτων της εταιρείας Avira για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση ιών και άλλων κακόβουλων απειλών από τους υπολογιστές.

Darktable

Το Darktable είναι ένα δημοφιλές δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα επεξεργασίας και διαχείρισης φωτογραφιών RAW.

Hugin

Το Hugin είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πανοραμικών εικόνων. Είναι διαθέσιμο για τα λειτουργικά συστήματα Windows, Macintosh και Linux και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2003.

PeaZip

Το PeaZip είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα λογισμικό συμπίεσης αρχείων που επιτρέπει στους χρήστες να συμπιέζουν, να αποσυμπιέζουν και να κρυπτογραφούν αρχεία.

CCleaner free

Το CCleaner είναι ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα που μπορεί να καθαρίσει τον υπολογιστή σας από τα άχρηστα αρχεία και να ελευθερώσει χώρο στο σκληρό σας δίσκο, διαγράφοντας κυρίως αυτά που έχουν προκύψει από την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο, προσωρινά αρχεία, cookies, αρχεία στον κάδο ανακύκλωσης, cashe files κλπ.

BitTorrent

Το BitTorrent είναι το πρώτο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε (2001) για την ανταλλαγή αρχείων βάσει του ομώνυμου πρωτοκόλλου.

SlimBrowser

Ο SlimBrowser είναι ένα πολύ ελαφρύ, γρήγορο και ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο για Windows.

UltraVNC

Με το δωρεάν και ανοικτού κώδικα λογισμικό UltraVNC μπορείτε να διαχειριστείτε έναν υπολογιστή από απόσταση μέσω διαδικτύου.

Toucan

Το Toucan είναι ένα απλό και "ελαφρύ" δωρεάν πρόγραμμα ανοικτού κώδικα που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να πάρει αντίγραφα ασφαλείας ή να συγχρονίσει τα αρχεία και τα δεδομένα του.

WinSCP

To WinSCP (Windows Secure Copy) είναι ένας δωρεάν και ανοικτού κώδικα SFTP και FTP client για Windows. Η βασική του λειτουργία είναι να διασφαλίσει την μεταφορά αρχείων ανάμεσα σε έναν τοπικό υπολογιστή και σε ένα απομακρυσμένο σύστημα.

Panda Free Antivirus

Το Panda Free Antivirus είναι ένα από τα ελαφρύτερα λογισμικά προστασίας από ιούς, spyware, trojan, worms και άλλα κακόβουλα προγράμματα αφήνοντας ανεπηρέαστη την απόδοση του υπολογιστή σας. Αυτό το χαρακτηριστικό του οφείλεται στη χρήση της cloud computing αρχιτεκτονικής, με την έννοια ότι τα αρχεία σαρώνονται σε έναν απομακρυσμένο server.

Maxima

Το Maxima είναι ένα ανοιχτού κώδικα μαθηματικό πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα, ένα υπολογιστικό μαθηματικό σύστημα (computer algebra system - CAS) γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού Lisp.

Adobe Acrobat Reader

Η δωρεάν έκδοση του Adobe Acrobat Reader δίνει τη δυνατότητα για ανάγνωση και εκτύπωση αρχείων PDF (Portable Document Format).

RapidTyping

Το RapidTyping Tutor είναι ένα δωρεάν λογισμικό που έχει ως σκοπό την εκμάθηση τυφλού συστήματος πληκτρολόγησης. Λειτουργεί σε συστήματα με Windows.

Mp3tag

Το Mp3tag είναι ένας δωρεάν επεξεργαστής μεταδεδομένων (metadata editor) που υποστηρίζει πολλούς τύπους αρχείων ήχου: AAC, FLAC, APE, MP3, MPEG-4 (mp4/m4a/m4b/iTunes), MPC, OGG, OptimFROG OFR, OFS, SPX, TAK, TTA, WMA, WV.

Skype

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το Skype, ένα από τα πιο παλιά και πιο δημοφιλή προγράμματα instant messaging και VoIP (Voice over Internet Protocol).

Ashampoo Burning Studio FREE

Το Ashampoo Burning Studio FREE είναι μία δωρεάν εφαρμογή για εγγραφή σε οπτικά μέσα, CD, DVD και Blu-Ray.

Eraser

Χρησιμοποιήστε το Eraser για να σβήσετε για πάντα όσα αρχεία δεν θέλετε να τα δει κανένας. Επιτρέπει τη διαγραφή με ασφάλεια για επιλεγμένα αρχεία και φακέλους, καθαρίζει τον κάδο ανακύκλωσης κ.λ.π.

ImageJ

Το ImageJ είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν επιστημονικά εργαλεία ανάλυσης και επεξεργασίας εικόνας (Digital Image Processing).

Sumo Paint

Το Sumo Paint είναι μία αξιόλογη δωρεάν online εφαρμογή για επεξεργασία φωτογραφιών (image editor), η επεξεργασία δηλαδή γίνεται μέσα στον browser και δεν χρειάζεται καμμία διαδικασία εγκατάστασης για να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό.

IZArc

Το IZArc είναι ένα πρόγραμμα συμπίεσης/αποσυμπίεσης αρχείων με ένα μοντέρνο και εύκολο στη χρήση γραφικό περιβάλλον, υποστήριξη drag & drop, δυνατότητα διόρθωσης κατεστραμμένων συμπιεσμένων αρχείων, μετατροπή ενός συμπιεσμένου αρχείου σε άλλο τύπο συμπίεσης.

Kodi

Το Kodi είναι μια δωρεάν και ανοικτού κώδικα εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων (media player) που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα XBMC.

PDFCreator

Το PDFCreator είναι ένα για τη δημιουργία PDF αρχείων από όλα σχεδόν τα προγράμματα των Windows που έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης (π.χ. Microsoft Word).

Defraggler

Το Defraggler είναι ένα χρήσιμο δωρεάν πρόγραμμα ανασυγκρότησης δίσκων (Disk Defragmenter) για υπολογιστές με Windows.

Advanced IP Scanner

Το Advanced IP Scanner είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που λετουργεί σε Windows για ανάλυση ενός δικτύου υπολογιστών (network analysis tools).

Blender

To Blender είναι μια πολύ δημοφιλής ανοικτού κώδικα εφαρμογή για τη δημιουργία τρισδιάστατων (3D) γραφικών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μοντελοποίηση, δημιουργία υφής, animation και πολλά άλλα.

ShareX

Το δωρεάν πρόγραμμα ShareX δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καταγράψουν στιγμιότυπα από την οθόνη τους (screen capture), να τα αποθηκεύσουν ως αρχεία φωτογραφίας και να τα ανεβάσουν σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες (Google photos, Imgur, Photobucket κ.τ.λ.).

Mozilla Thunderbird

To Mozilla Thunderbird είναι ένα από τα πιο αξιόλογα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα προγράμματα για τη διαχείριση των e-mail σας.

MediaCoder

Το MediaCoder είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για τη μετατροπή αρχείων ήχου και βίντεο σε διαφορετικά format.

Iperius Backup

Το Iperius Backup είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να εγκατασταθεί σε λειτουργικό σύστημα Windows και το οποίο δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τα αρχεία σας, το γνωστό Backup.

qBittorrent

Ο qBittorrent είναι ένας δωρεάν cross-platform, ελαφρύς και πολύ ισχυρός BitTorrent client. Μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα και είναι επιπλέον open source λογισμικό.

MPlayer

Ο Mplayer είναι ένας δωρεάν και ανοικτού κώδικα media player. Είναι συμβατός με όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα (cross platform) και η πρώτη έκδοση βγήκε το 2000.

Sumatra PDF

Το πρόγραμμα Sumatra PDF είναι ένας αναγνώστης εγγράφων (document reader) που λειτουργεί σε Microsoft Windows. Υποστηρίζει μεγάλο αριθμό αρχείων με πιο σημαντικό το γνωστό σε όλους Portable Document Format (PDF).

VDownloader

Το VDownloader είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κατεβάσουν βίντεο (video downloader) από διάφορες δημοφιλείς ιστοσελίδες φιλοξενίας βίντεο όπως είναι για παράδειγμα το YouTube, το Vimeo, το DailyMotion και πολλά άλλα.

MusicBee

Ο MusicBee είναι ένας δωρεάν (freeware) και πολύ δημοφιλής media player για αναπαραγωγή και οργάνωση αρχείων ήχου (music manager) που λειτουργεί σε περιβάλλον Windows.

Any Video Converter Free

Με το Any Video Converter Free μπορείτε να μετατρέψετε τα βίντεο σας σχεδόν σε οποιδήποτε format επιθυμείτε.

Vuze

Το Vuze (πρώην Azureus) είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Bittorrent Clients με τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία μέσω του πρωτοκόλου BitTorrent.

Free Studio

Το Free Studio είναι μια δωρεάν σουίτα λογισμικού που αναπτύχθηκε από την DVDVideoSoft και η οποία παρέχει διάφορα εργαλεία πολυμέσων για χρήστες του λειτουργικού Windows. Περιλαμβάνει δεκάδες εργαλεία για επεξεργασία αρχείων βίντεο και ήχου, μετατροπή και κατέβασμα (λήψη) αρχείων κ.τ.λ.

Tor Browser

Ο Tor Browser είναι ένας δωρεάν και ανοιχτού κώδικα web browser που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο ανώνυμα και με ασφάλεια. Βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox και αναπτύχθηκε από το Tor Project, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είναι αφιερωμένος στην προστασία του απορρήτου και της ελευθερίας στο διαδίκτυο.

Brave browser

Ο Brave είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που δίνει έμφαση στην ταχύτητα, την ασφάλεια και το απόρρητο. Αναπτύχθηκε από την εταιρεία Brave Software η οποία ιδρύθηκε από τον Brendan Eich, έναν από τους συνιδρυτές της Mozilla και δημιουργό της γλώσσας προγραμματισμού JavaScript.

Opera

Ο Opera είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού (web browser - φυλλομετρητής) που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1995 και έχει υποστεί πολλές σημαντικές ενημερώσεις τα τελευταία χρόνια. Είναι γνωστός για την ταχύτητα και την ασφάλεια του.

Google Chrome

Το Google Chrome είναι το πιο δημοφιλές δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης ιστού (φυλλομετρητής - web browser) που αναπτύχθηκε από την Google. Χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα και τη λιτή του σχεδίαση.

Foxit PDF Reader

Με το Foxit PDF Reader μπορείτε να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να εκτυπώσετε αρχεία PDF (Portable Document Format). Είναι αντίστοιχο με το γνωστό Acrobat Reader της Adobe.

Visual Studio Code

Το Visual Studio Code (γνωστό ως VS Code) είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα που αναπτύχθηκε από τη Microsoft. Χρησιμοποιείται ευρέως από προγραμματιστές και υποστηρίζει πάρα πολλές γλώσσες προγραμματισμού όπως για παράδειγμα JavaScript, TypeScript, Python, Java, PHP και πολλές άλλες.

XnView

Το XnView είναι ένα πρόγραμμα για την προβολή, τη μετατροπή, την οργάνωση και την επεξεργασία αρχείων φωτογραφίας.

μTorrent

Το μTorrent είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων βάσει του πρωτοκόλλου BitTorrent. Έχει σχεδιαστεί με σκοπό την ελαχιστοποίηση της χρήσης υπολογιστικών πόρων, διατηρώντας παράλληλα υψηλή λειτουργικότητα, απόδοση και σταθερότητα.

OpenOffice

Το OpenOffice ή Apache OpenOffice (όπως μετονομάστηκε το 2011) είναι μία ολοκληρωμένη σουίτα γραφείου ανοιχτού κώδικα. Περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου (Writer), υπολογιστικό φύλλο (Calc), δημιουργό παρουσιάσεων (Ιmpress) και πρόγραμμα σχεδίασης (Draw). Λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες (Microsoft Windows, Linux, Μacintosh).

Scribus

Το Scribus είναι μια εφαρμογή για σελιδοποίηση εγγράφων (desktop publishing, DTP) η οποία διατίθεται δωρεάν ως ελεύθερο λογισμικό υπό τη Γενική δημόσια άδεια GPL. Υπάρχουν εκδόσεις για Linux, Macintosh και Microsoft Windows.

phpMyAdmin

Το phpMyAdmin είναι ένα από τα παλιά και πιο δημοφιλή συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων MySQL και MariaDB μέσω web browser. Είναι γραμμένο με τη γλώσσα προγραμματισμού PHP.

FileZilla

To FileZilla είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα FTP (ftp client) ανοικτού κώδικα που επιτρέπει το ανέβασμα και το κατέβασμα αρχείων από FTP servers.

Mozilla Firefox

Ο Mozilla Firefox είναι ένας ελεύθερος και ανοικτού κώδικα φυλλομετρητής διαδικτύου. Η διαχείριση της ανάπτυξής του γίνεται από την Mozilla Corporation και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς web browsers.

OpenShot

Ένας ισχυρός, δωρεάν και ανοιχτού κώδικα video editor (επεξεργαστής βίντεο) που εστιάζει στη φιλικότητα, τη χρηστικότητα και την αποτελεσματικότητα.

PuTTY

Το PuTTY είναι μία πολύ δημοφιλής δωρεάν και ανοικτού κώδικα εφαρμογή για απομακρυσμένη σύνδεση με Τelnet και SSH.

TeamViewer

Το TeamViewer συνδέεται με οποιονδήποτε υπολογιστή ή διακομιστή σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μπορείτε να ελέγξετε τον απομακρυσμένο υπολογιστή του συνεργάτη σας σαν να καθόσασταν ακριβώς μπροστά του.

Recuva

Με το Recuva ο χρήστης μπορεί να ανακτήσει εύκολα και αποτελεσματικά αρχεία που διαγράφηκαν από το σκληρό δίσκο, τον κάδο ανακύκλωσης, την κάρτα μνήμης της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, από το mp3 player κλπ.

Paint.NET

Το Paint.NET είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία φωτογραφιών. Περιλαμβάνει όλες τις βασικές λειτουργίες που χρειάζεται ένας απλός χρήστης και διαθέτει ένα πολύ φιλικό περιβάλλον.

Inkscape

Το Inkscape είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών ανοικτού κώδικα, με δυνατότητες παρόμοιες με αυτές των Illustrator, Freehand και CorelDraw.

AVG AntiVirus Free

Το AVG Antivirus Free είναι ένα βραβευμένο anti-virus λογισμικό και ένα από τα πιο γνωστά με βάση την εμπιστοσύνη των χρηστών στην Ελλάδα.

Avast

Το Avast είναι παγκοσμίως το δημοφιλέστερο anti-virus πρόγραμμα. Η δωρεάν έκδοσή του (Avast Free Antivirus) προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο από ιούς, worms, trojans, spyware, τα περισσότερα rootkits και μερικούς τύπους adware καλύπτοντας επαρκώς τις ανάγκες ασφάλειας του υπολογιστή σας.

Shotcut

Shotcut: ένας πολύ αξιόλογος, δωρεάν, ανοικτού κώδικα και cross-platform video editor που υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό βίντεο format.

HandBrake

Μεταφέρετε τα DVD και τα Bluray στον υπολογιστή σας με το HandBrake, ένα ανοικτού κώδικα λογισμικό το οποίο λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες (MacOS X, Linux and Windows).

CDBurnerXP

Το CDBurnerXP είναι μία δωρεάν εφαρμογή για Windows για εγγραφή σε CD, DVD, Blu-Ray και HD-DVD.

LibreOffice

Το LibreOffice είναι μία δωρεάν και ανοικτού κώδικα σουίτα γραφείου που έχει αναπτυχθεί από το "The Document Foundation". Είναι συμβατό με όλες τις μεγάλες σουίτες γραφείου (π.χ. Microsoft Office) και λειτουργεί σε όλες σχεδόν τις πλατφόρμες.

VLC Media Player

Ο VLC Media Player είναι ένας από τους καλύτερους και πιο γνωστούς media players. Είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα και διατίθεται δωρεάν.

KeePass

Το KeePass είναι ένα λογισμικό κωδικοποίησης των password. Είναι free και ανοιχτού κώδικα και σας βοηθάει να έχετε όλα σας τα password μαζεμένα.

Notepad++

Αντικαταστήστε το κλασσικό Notepad των Windows με τον ισχυρό και δωρεάν επεξεργαστή κειμένου Notepad++.

GIMP

Το Gimp είναι η πιο δημοφιλής δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας η οποία είναι και ανοικτού κώδικα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υστερεί σε κάτι σε σχέση με άλλα εμπορικά πακέτα τα οποία στοιχίζουν πανάκριβα.

ImageMagick

Χρησιμοποιήστε το ImageMagick για να προβάλετε, να μετατρέψετε και να επεξεργαστείτε φωτογραφίες. Το ImageMagick είναι δωρεάν, ανοικτού κώδικα και cross platform.

FastStone Image Viewer

Το FastStone Image Viewer είναι ένα από πιο αξιόλογα δωρεάν προγράμματα για την οργάνωση και προβολή των φωτογραφιών σας.

Avidemux

Το Avidemux είναι ένα από τα καλύτερα και πιο αξιόλογα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας βίντεο.

Audacity

Το Audacity είναι ένας ελεύθερος, ισχυρός, εύκολος στη χρήση επεξεργαστής ήχου και ηχογράφος για Windows, Mac OS X, GNU/Linux και άλλα λειτουργικά συστήματα.

7-zip

Το 7-Zip είναι ένα πολύ δημοφιλές πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα για συμπίεση και αποσυμπίεση αρχείων. Μπορεί και επιτυγχάνει πολύ μεγάλους λόγους συμπίεσης (7z).

CPU-Z

Με το CPU-Z μπορείτε να εξερευνήστε το pc σας χωρίς να το ανοίξετε. Πολύ καλή εφαρμογή για να μάθετε βασικές πληροφορίες για το hardware του υπολογιστή σας.

Speccy

Το Speccy είναι ένα εργαλείο εμφάνισης των πληροφοριών του υπολογιστή. Παρέχει πληροφορίες κυρίως για το hardware αλλά και για το λειτουργικό που είναι εγκατεστημένο.